baronie logo logogoud  original

 longfonds logo

Brabants pannenkoekenhuis met speeltuin Brabants pannenkoekenhuis met speeltuin gaat rookvrij

Den Hout, 21 april 2018 Koeckers (voorheen Het Pannekoeckershuys) in het Brabantse Den Hout geeft deze week de aftrap voorhet invoeren van een rookvrije speeltuin en drie rookvrije buitenterrassen. Koeckers vraagt iedereen die in de speeltuin en op het rookvrije terras komt, deze plaatsen voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Koeckers kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij Koeckers? Iedereen is en blijft welkom bij Koeckers. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is de gehele speeltuin en de helft van alle terrassen bij de Koeckers vanaf nu rookvrij. Koeckers vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het rookvrije terrein. John Sprenkels, eigenaar van het restaurant en de speeltuin: “Onze speeltuin is weer vernieuwd. Voor mij is het een logische stap om de hele speeltuin rookvrij te maken omdat het een plek is waar kinderen spelen.
De volgende stap die ik heb gezet is het creëren van drie rookvrijebuitenterrassen. Zo helpen wij mee om kinderen rookvrij te laten opgroeien.

Veilig en gezond
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrijespeeltuin bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk dit gedrag. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar oud rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Longfonds: op weg naar een Rookvrije Generatie
Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting enKWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken. Het Longfonds helpt kinderboerderijen en speeltuinen om rookvrij te worden. Zie ook www.longfonds.nl/rookvrij-spelen.

 mok rookvrij terras

Voordelig uit eten

Daar zegt toch niemand nee tegen?

Meer informatie

Spaar Koeckers ducaten voor de mooiste kado's

Naar Puk's Schatkamer