Koeckers woonden vroeger in bomen. Ze zijn daarom allemaal vernoemd naar de boom waarin ze geboren zijn. Behalve Puk Jongeling. quercus kleinNiemand weet waar hij vandaan komt!

Koning Quercusvernoemd naar de eik, is de koning van de Koeckers. Hij reist veel met zijn boot en tijdens deze reizen doet hij altijd veel ideeën op voor nieuwe pannenkoeken.

Koniging Betula vernoemd naar de berk, is de koningin. Moeder van Puk en prinses Phoenix.Prinses Phoenix is de dochter van Quercus en Betula. Ze is vernoemd naar de palm, die je veel ziet ten zuiden van de Middellandse Zee. Ze is geboren tijdens een verre reis van haar ouders.

Puk Jongeling
kroop op een dag zo uit de beslagpot van oma Koecker. De koning en koningin sloten hem in hun armen en gaven hem zijn naam.

Oma Koecker betula kleinis eigenlijk de oma van alle Koeckers. Ze kan heerlijke soepen maken en het vleespasteitje is een van haar specialiteiten.

Pendula vernoemd naar de iep. Ze is altijd in de weer met haar koetjes. Ze brengt elke dag verse melk mee naar de Koeckers.

Eucalyptus is de lieve heks van de Koeckers. Puk vraagt haar vaak om raad.

Alnus is de timmerman, vernoemd naar de els.

Tilia zorgt voor de verse aardbeien. Zodra het kan is ze in het bos om ze te plukken.

Elix is een hele slechte, boze tovenaar. Hij is door koning Quercus verbannen uit Koeckersland en zwerft rond in de bossen.

oma koecker klein

Voordelig uit eten

Daar zegt toch niemand nee tegen?

Meer informatie

Spaar Koeckers ducaten voor de mooiste kado's

Naar Puk's Schatkamer